За шеста поредна година Панагюрските лъвове доказаха, че могат успешно да реализират своята мисия: „Да дарим светлина“

На 15 ноември 2014 г. ЛК Панагюрище проведе традиционния си благотворителен бал „Златна Панагюрска есен“

Гости на благотворителния бал бяха Дистрикт управител на Д130 – България Марин Филин, Паст Дистрикт управител Петър Маламов, отговорен секретар на кабинета – ПДУ Захар Марогло, Вице ДУ Момчил Корназов, Кметът на община Панагюрище Никола Белишки, Президентът и приятели от “Ротари клуб“, Председателят на “Сдружението на предприемачите” Николай Митев, директори на фирми, общественици, както и представители на Лайънс клубове от страната -Стара Загора, В.Търново,Пловдив, Пазарджик,Габрово,Смолян.

В празничната зала „Луда Яна“ в СПА комплекс „Каменград“ организаторите от ЛК Панагюрище представиха един нетрадиционнен спектакъл. Те успяха да обединят в едно много от панагюрските символи през вековете. Започнаха с танца на чаровните момичета от мажоретния състав при СОУ „Нешо Бончев“, които представиха магичен танц с копие на панагюрското златно съкровище, минаха през традиционните облекла от Панагюрище и околните села, като направиха представяне на автентични костюми и занаятчийски предмети, характерни за бита на панагюрци. Блестящо представяне на участниците и на предметите за търга бе направено от нашата приятелка, актрисата Василка Сугарева, която повдигна градуса на настроението и допринесе за успешното реализиране на благотворителното мероприятие.

7745 лв. бяха събрани по време на тържествената вечер.

910 лв. от събраната сума ще са за закупуване на очила на малкият Георги Крушевски.

Продължава и традицията за изплащане на стипендии и през  учебната 2014 – 2015 г. на отговарящите на критериите на клуба ученици и студенти. Друга наша инициатива е да бъде подпомогнато храненето на децата от Дома за настаняване от семеен тип.

12 нови членове на Алфа Лео клуб Панагюрище бяха  чартирани по време на благотворителния бал. Така панагюрският Лео клуб стана най големият в рамките на Дистрикт 130 България.

Коментари (0)

Вашият коментар :